Rens Hoppenbrouwers over overeenkomsten tussen skateboarden en blowen

Cannabis en skateboarden: hoe kan het zijn dat deze twee op het oog zo verschillende dingen, zoveel overeenkomsten hebben? Als liefhebber van beide kon Rens Hoppenbrouwers het niet laten hier eens wat over te schrijven in een nieuwe column.

0
Rens Hoppenbrouwers column skaten blowen cannabis skateboarden skateboard
Foto: Rens Hoppenbrouwers

Ik ben nu ongeveer acht jaar actief in de cannabisindustrie en voel me daar als een vis in het water. Het is een fijn gevoel om te ervaren als je mensen ontmoet met dezelfde passie en drive. En omdat er toch nog een hedendaags taboe over heerst, krijg je snel een gevoel van bonding wanneer je een gelijkgestemde spreekt. Voordat ik mezelf voltijds bezig hield met de plant, was ik erg betrokken in de skateboard industrie. En het valt me op dat er enkele overeenkomsten zijn te bespeuren. 

Het sociale aspect

Skateboarden en het consumeren van cannabis hebben, naast dat het ook zeer gemakkelijk alleen kan, een zeer sociaal aspect. Het heeft een grote verbindende factor binnen de gemeenschap.

Het heeft een grote verbindende factor binnen de gemeenschap

Of dat je nou jong, oud, arm of rijk bent, als je eenmaal op een skateboard staat, ben je gewoon een liefhebber van skaten. En dat is hetzelfde met de consumenten van de welbekende plant. Het maakt niet uit welke afkomst je hebt, of je een jongen of een meisje bent. Ook een overeenkomst is dat de vrouwen iets minder gerepresenteerd zijn. Ook de leeftijd, al zal je natuurlijk op een vroegere leeftijd beginnen met skateboarden, is ook redelijk identiek. De meeste zullen stoppen met skateboarden of het consumeren van cannabis rond hun 35e levensjaar.

In de maatschappij

Wat je ook kan zeggen, is dat het beide een vorm van extreme sport is voor je lichaam.

beide een vorm van extreme sport is voor je lichaam

In beide gevallen zet je de gezondheid van je lichaam een beetje op het spel. Ten minsten, als je de cannabis rookt in plaats van verdampt of eet, en wanneer je toch wat extremere truken probeert op je skateboard. Naast dat het wellicht schadelijk kan zijn voor jezelf, kan het ook problemen geven aan de maatschappij. Daarom zie je dat de overheid in beide gevallen zorgt dat de overlast beperkt blijft, door middel van het gecontroleerd centreren en beheersen van de uitvoering. Bij skateboarden is daar het skatepark voor uitgevonden, en bij cannabis onze welbekende coffeeshops. Een ideale manier om schade en overlast uit het straatbeeld te weren.

Competitie en strijd bij skateboarden en cannabis

En als last but not least, de vorm van competitie. Natuurlijk zullen de meeste liefhebbers hun hobby’s uitvoeren voor hun plezier en ontspanning. Maar in beide werelden zijn er vormen van wedstrijden, nationaal en internationaal.

in beide werelden zijn er vormen van wedstrijden, nationaal en internationaal

Dit om het niveau omhoog te krijgen en deelnemers te motiveren en te inspireren. In, en ja daar kom ik weer, beide gevallen wordt deze beoordeeld door een hoogwaardige jury die worden gerespecteerd door de industrie. Zij zullen hun oordeel vellen op enkele punten, waaronder smaak en looks. Een jurylid van een skateboard wedstrijd kan iemand zien skateboarden, met een stijl die hun aanstaat. Dat is ook het geval met cannabis. Daarnaast is het vaak een dag opname. Soms heeft een skateboarder die grote kans had om te winnen, een slechte dag of zelfs een blessure. Dit kan ook gebeuren met een kweker die een stroomstoring krijgt, waardoor zijn producten toch minder mooi uitvallen op dag van een cannabis cup. Zo zie je dat het nooit helemaal vast staat wie er wint. 

En daarom houd ik zo van deze beide industrieën. Zo verschillend maar toch zo hetzelfde. Ik voel me hier thuis. Als een vis in het water.