Kleinste Amerikaanse staat Rhode Island ziet legalisering in 2021 wel zitten

Rhode Island, relatief dichtbij New York, ziet cannabis legalisering wel zitten in 2021 nu New Jersey legaliseerde en New York ook wilt legaliseren.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia

We kunnen zomaar begrijpen dat je niet weet waar de staat Rhode Island ligt. Maar mocht je goed op hebben gelet bij het kijken van Family Guy, dan kan het zijn dat er nu een belletje gaat rinkelen. Rhode Island is de kleinste staat van de Verenigde Staten en ligt relatief dichtbij New York. Die hoek heeft een extra impuls gekregen nu ook New Jersey heeft gelegaliseerd en nu zie je het effect daarvan. Naast natuurlijk New York zelf, ziet ook Rhode Island legalisering wel zitten in 2021.

Rhode Island “zeer dicht” bij meerderheid voor legalisering in de House, Senate al voor

Inkomende House Speaker Joseph Shekarchi (D) zei afgelopen vrijdag in het Newsmakers-programma van WPRI-TV dat de kamer “zeer dicht” bij de meerderheid van de steun voor de beleidswijziging staat en dat hij “absoluut” open staat voor het idee.

“(…)het is iets waar we naar gaan kijken, vooral met al de vele budgettaire problemen waarmee we worden geconfronteerd”

Rep.Christopher Blazejewski (D), wiens partijcollega’s onlangs hebben gestemd om zich te installeren als meerderheidsleider van het Huis in de volgende sessie, zei dat het beleid “zeker iets is waar we naar zullen kijken”, en merkte op dat hij mede-sponsor was van een wetsvoorstel om cannabis te legaliseren in het verleden, en dat “het probleem zeker een lange weg heeft afgelegd in die tijd.”

“Ik herinner me dat we vele jaren geleden moeite zouden hebben om mensen te vinden die het steunen. Nu hebben we de senaatsleider en een senaatspresident die het schijnbaar volledig onderschrijven, dus het is een kwestie die echt een lange weg heeft afgelegd,” zei hij, verwijzend naar recente opmerkingen van leiders van de andere wetgevende kamer van de staat. “Ik denk dat we daar veel meer ervaring mee hebben, met andere staten om uit te putten, maar het is iets waar we naar gaan kijken, vooral met al de vele budgettaire problemen waarmee we worden geconfronteerd.”

In lijn met de verwachtingen

En dat valt in lijn met de analyse die we maakten na de cannabis legalisatie overwinningen tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Lees ook zeker onze analyse over de nieuwe president Joe Biden en Vice President Kamala Harris op het gebied van cannabis. We blijven de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten houden in ieder geval.