Rwanda legaliseert medicinale cannabis, vijf vergunningen te verkrijgen

Rwanda legaliseerde deze week medicinale cannabis en er zijn vijf vergunningen te verkrijgen. Ook zullen dokters het kunnen voorschrijven.

0
Rwanda legaliseert medicinale cannabis

Ook Afrika vaart mee op de groene golf. Deze week werd bekend dat ook Rwanda voorzichtig een aantal wetswijzigingen had doorgevoerd. Zo heeft het medicinale cannabis zeer beperkt gelegaliseerd, waardoor er nu vijf vergunningen zijn te verkrijgen voor al bestaande producenten van medicinale cannabis. En zullen patiënten medicinale cannabis op recept kunnen krijgen.

Medicinale cannabis gelegaliseerd in Rwanda

Rwanda wil bijdragen aan onderzoek en de cannabisindustrie om hen grondstoffen aan te leveren zodat Rwanda daar geld aan kan verdienen.

“De persoon die in aanmerking komt voor de activiteiten waarin dit besluit voorziet, is een investeerder of een andere persoon die zich inzet voor het uitvoeren van een activiteit van teelt, verwerking, invoer, uitvoer en gebruik van cannabis en cannabisproducten, voor medische of onderzoeksdoeleinden”, valt te lezen in het besluit en voegt daar aan toe dat: “alleen een exploitant met een teeltvergunning, een invoer- of uitvoervergunning voor cannabiszaden, genetisch materiaal en ander plantmateriaal, mag aanvragen”.

Het ministerieel besluit voegde eraan toe dat het gebruik van cannabis alleen mag zijn op aanbeveling van een gespecialiseerde arts.

“Medisch gebruik van cannabis en cannabisproducten mag alleen op voorwaarde dat ze zijn voorgeschreven door een medisch specialist,” zegt artikel 14 van de ministeriële regeling. Gelukkig kan de bevolking er dus ook gedeeltelijk van profiteren. Maar het zelf kweken is dus niet toegestaan.