Sanity Group rondt grootste financieringsronde ooit af voor een cannabisbedrijf in Europa

Sanity Group maakte deze week bekend dat het een tweede financieringsronde heeft afgerond van maar liefst 44,2 miljoen dollar.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU

Kan je het bericht nog herinneren dat PSV speler Mario Götze in een CBD bedrijf investeerde? Juist, dat bedrijf, Sanity Group, maakte deze week bekend in een persbericht dat het een tweede financieringsronde heeft afgerond en daarbij maar liefst 44,2 miljoen dollar heeft opgehaald. Dit vertegenwoordigt de grootste financieringsronde voor een cannabisbedrijf in Europa tot nu toe en brengt de totale investering in Sanity Group op $ 73 miljoen.

Sanity Group wil een toonaangevende cannabisbedrijf in Europa worden

Sanity Group heeft als doel de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren door het gebruik van cannabinoïden. Naast geneesmiddelen ligt de focus ook op welzijn en cosmetische producten.

Sanity Group heeft momenteel 90 medewerkers in dienst in Europa, waaronder cannabisexperts, artsen, apothekers en biologen

Het nieuwe kapitaal zal voornamelijk worden gebruikt om de medische divisie van de Groep in Europa verder uit te bouwen. Fondsen zullen ook worden gebruikt voor de bouw van de EU-GMP-conforme onderzoeks- en productiefaciliteit, het nieuwe Frankfurt am Main voor de hele groep, die in de toekomst zowel de medische als de welzijnsgebieden van de Sanity Group zal dienen, en om Sanity uit te breiden als consumentengoederenbedrijf van de groep. Sanity Group heeft momenteel 90 medewerkers in dienst in Europa, waaronder cannabisexperts, artsen, apothekers en biologen.

“Een ronde van deze omvang laat zien dat cannabis steeds meer de mainstream van beleggersbewustzijn wordt en een belangrijke mijlpaal is in onze bedrijfsuitbreiding op weg om Europa’s toonaangevende cannabisbedrijf te worden”, zegt Finn Age Hänsel in het persbericht, oprichter en directeur van Sanity Groep. “We zijn erg blij met het vertrouwen dat nieuwe en bestaande investeerders in ons stellen. Onze dank gaat niet alleen uit naar onze nieuwe partners, maar ook naar degenen die al heel lang aan onze zijde staan ​​en ons steunen op onze reis.”

Grote investeerders, maar ook prominente beroemdheden

Eerdere investeerders zijn onder meer HV Capital, TQ Ventures, Atlantic Food Labs, Cherry Ventures, Bitburger Ventures en SevenVentures. Daarnaast heeft Sanity Group prominente beroemdheden aangetrokken, waaronder muziekproducenten will.i.am, Scooter Braun, Mario Götze en actrice Alyssa Milano.

“Ons doel is om het volledige potentieel van de cannabisplant te benutten(…)”

“Ons doel is om het volledige potentieel van de cannabisplant te benutten en om de verschillende cannabinoïden te onderzoeken en te benutten. We zijn altijd op zoek naar partners die ons niet alleen financieel kunnen ondersteunen bij onze inspanningen, maar vooral een goede strategische match zijn voor De investeringen van Redalpine in de life science- en medische sector, evenals in Navy Capital met bedrijven in de cannabisportfolio in de sector gezondheidszorg en consumptiegoederen, vormen een ideale aanvulling op onze bestaande investeerdersconfiguratie en bestrijken het hele scala van onze activiteiten in de gezondheidszorg, life science en consumentenproducten -goederensector”, voegt Sanity Group mede-oprichter en algemeen directeur Fabian Friede toe aan het persbericht, die het bedrijf in 2018 samen met Finn Hänsel oprichtte met als doel mensen in Europa te voorzien van nieuw ontwikkelde op cannabinoïden gebaseerde medicijnen en gezondheidsproducten.

“(…)Europa nu waar we ongeveer vier jaar geleden in de VS waren”

“De Europese cannabismarkt staat de komende maanden voor spannende ontwikkelingen. Vergeleken met de Noord-Amerikaanse markt, is Europa nu waar we ongeveer vier jaar geleden in de VS waren. We willen onze expertise en ervaring ter tafel brengen. Voor onze eerste investering in Europa was het belangrijk voor ons om een ​​team te vinden dat de markt begrijpt en echte industrie-experts in zijn gelederen heeft. Het Sanity Group-team maakte vooral indruk op ons met hun expertise en duidelijke aanpak”, zegt Sean Stiefel in het persbericht, CEO van Navy Capital.