Bouw medicinale cannabis fabriek in Schotland gestart

Het bedrijf hoopt uiteindelijk meer dan 50 banen in het gebied te creëren.

0
Schotland medicinale cannabis fabriek

Na een investering van een openbare ontwikkelingsagentschap, is Hilltop Leaf Ltd. begonnen met de bouw van een medicinale cannabis fabriek in Dumfries en Galloway in Schotland.

Ook in Schotland begin kweek medicinale cannabis

Hilltop Leaf Ltd, een bedrijf opgericht voor het kweken en extraheren van medicinale cannabis, heeft steun gekregen van South of Scotland Enterprise (SOSE).

De nieuwe faciliteit zal naar verwachting in maart 2021 klaar zijn

De kapitaalinvestering van £ 690.000 zal worden gebruikt voor de bouw van een faciliteit van 11.000 m2. South of Scotland Enterprise zei dat het zou helpen om nieuwe banen in de regio te creëren. Het bedrijf hoopt uiteindelijk meer dan 50 banen in het gebied te creëren, inclusief technische kwaliteitsborging, landbouwarbeid en operationele ondersteuning.

Hilltop Leaf streeft ernaar om oliën en op cannabis gebaseerde medicinale producten op de Europese markt te brengen.

De nieuwe faciliteit zal naar verwachting in maart 2021 klaar zijn ondanks de uitdagingen van de corona crisis.

Reactie CEO Hamish Clegg en Prof. Russel Griggs

CEO Hamish Clegg zei dat de SOSE-investering “vroeg risicokapitaal” opleverde en de particuliere investering zou helpen aantrekken.

“We streven ernaar om een ​​betaalbare en algemeen beschikbare oplossing te bieden aan patiënten die lijden aan een reeks aandoeningen, van chronische pijn tot ernstige epilepsie, waardoor de druk op de NHS wordt verlicht”, zei CEO Hamish Clegg tegen de BBC.

“We hopen te kunnen concurreren met andere landen, zoals Canada, Duitsland en Israël, waar de medicinale-cannabisindustrie al goed ingeburgerd is.”

Prof. Russel Griggs, voorzitter van SOSE, zei tegen de BBC: “We zijn verheugd om Hilltop te ondersteunen in hun vroege groeifase van deze baanbrekende medicinale business. Dit is een opwindend project en biedt Hilltop een fantastische kans om de plattelandseconomie van Dumfries en Galloway te helpen door lokale banen te creëren en bestaande bedrijven te ondersteunen.”