Steeds meer Amerikaanse universiteiten bieden cannabisindustrie opleidingen

Met een enorme groei in de cannabisindustrie en een tekort aan gekwalificeerde werknemers zien veel Amerikaanse universiteiten een kans.

0
Amerikaanse universiteiten cannabis cannabisindustrie opleidingen

De cannabisindustrie groeit in een ongekend tempo. Vorig jaar waren er 77.300 fulltime cannabisbanen bijgekomen in de Verenigde Staten, volgens het Leafly Jobs Report 2021. Er zijn nu meer Amerikanen actief in de cannabisindustrie dan dat er hulpverleners en paramedici zijn in de VS.

10 Amerikaanse universiteiten bieden al cannabisonderwijs op universitair niveau aan

Met een enorme groei in de cannabisindustrie en een tekort aan gekwalificeerde werknemers zien veel universiteiten een kans. In 2020 begon Green Flower, de leider in cannabiseducatie, samen te werken met een selecte groep universiteiten om niet-kredietcertificaten voor cannabis te verstrekken. “Ons doel is altijd om snel maar opzettelijk te handelen en om tijdige toegang te bieden tot rigoureuze non-credit training in veelgevraagde carrières”, zegt Steve VandenAvond in een persbericht, Vice President voor Extended Learning and Community Engagement aan de Northern Michigan University. “De samenwerking is een perfect voorbeeld van wat de kern vormt van onze missie op het gebied van permanente educatie en personeelsontwikkeling bij NMU.”

“(…)dringend behoefte (…) aan goed opgeleid talent”

De recente aankondiging van een partnerschap met Syracuse University markeert het 10e universitaire partnerschap voor Green Flower, wat de groeiende vraag naar hoogwaardig cannabisonderwijs op universitair niveau onderstreept.

“De handel in cannabis is een van de snelst groeiende nieuwe marktkansen in de wereld die dringend behoefte heeft aan goed opgeleid talent”, aldus Max Simon in het persbericht, oprichter en CEO van Green Flower.

Cannabisindustrie blijft groeien

Volgens het Leafly Jobs Report 2021 hebben de afgelopen vier jaar een 161% groei betekent voor de legale cannabisindustrie. En de verwachting is dat dit blijft stijgen. Het aantal universiteiten dat klaar is om aan de vraag naar cannabisonderwijs te voldoen, neemt ook toe. Greenflower verwacht later dit jaar verschillende nieuwe aankondigingen van universitaire partnerschappen.