Steun voor legalisatie cannabis in VS historisch hoog: 91% voor verandering

Uit onderzoek van het Pew Research Center blijkt 91% van de Amerikaanse bevolking voor de legalisatie van (medicinale) cannabis te zijn.

0
cannabis legalisatie steun VS

De Verenigde Staten zit dichtbij complete, federale legalisatie van cannabis. De Amerikaanse bevolking ziet het wel zitten in ieder geval. Gisteren presenteerde namelijk het Pew Research Center de resultaten van een nieuw onderzoek, waaruit bleek dat 60% voor de complete legalisatie van cannabis is. 31% is alleen voor als het om medicinale redenen gaat, terwijl maar 10% tegen is.

Zeer weinig volwassenen van welke leeftijd dan ook zijn volledig tegen de legalisering van cannabis

Er zijn wel al lang leeftijds- en partijdige verschillen in opvattingen over cannabis, en dat is nog steeds het geval in de VS. Zeer weinig volwassenen van welke leeftijd dan ook zijn volledig tegen de legalisering van cannabis. Oudere volwassenen zijn echter veel minder geneigd dan jonge mensen voorstander te zijn van legalisering van cannabis voor recreatief gebruik, blijkt uit het onderzoek.

Republikeinen zijn meer voorzichtig dan Democraten over het legaliseren van cannabis voor recreatief gebruik: 47% van de Republikeinen en Republikeinse onafhankelijken geeft de voorkeur aan legalisering van cannabis voor zowel medisch als recreatief gebruik, terwijl nog eens 40% zegt dat het alleen legaal mag zijn voor medisch gebruik. Ter vergelijking: 72% van de democraten en democraten zegt dat cannabis legaal moet zijn voor zowel medisch als recreatief gebruik, en nog eens 23% zegt dat het alleen legaal zou moeten zijn voor medisch gebruik.

Mogelijk cannabis volledig legaal in Noord Amerika nog dit jaar

Leider van de meerderheid van de Amerikaanse Senaat Chuck Schumer is bezig met een uitgebreid wetsvoorstel dat prioriteit zal geven aan kleine bedrijven naar aanleiding van de MORE Act. Dat zou er wel eens voor kunnen zorgen dat cannabis in heel Noord Amerika legaal zal zijn, nog dit jaar. Mexico is in de afrondende fase en Canada legaliseerde al cannabis volledig in 2018.