Steve DeAngelo weg bij grootste legale cannabis winkel Harborside

Opvallend, want het is enkele dagen nadat een vernietigend stuk verscheen op Politico over het Last Prisoner Project, waar hij de oprichter van is.

0

Steve DeAngelo is weg bij Harborside, de grootste ‘non-profit’ legale cannabis winkel van Californië, de VS maar waarschijnlijk ook van de wereld. Steve DeAngelo was een van de oprichters van de Harborside. Tot 31 december 2020 had hij nog de titel van Chairman Emeritus (meer een eretitel), maar die is komen te vervallen valt te lezen in het persbericht.

Reactie voorzitter Harborside en Steve DeAngelo

DeAngelo, een langdurige activist en een groot voorstander van de cannabis legalisatie beweging, was in 2006 medeoprichter van Harborside als een non-profit winkel voor medicinale cannabis. Harborside kreeg een van de eerste zes licenties voor medicinale cannabis in de Verenigde Staten en was een van de eersten in het land die uitgebreid cannabisonderwijs ondersteunde voor senioren, veteranen en gezinnen met ernstig zieke kinderen.

Matt Hawkins, voorzitter van Harborside, zei in het persbericht: “Namens de Raad wil ik Steve bedanken voor zijn dienst aan Harborside en voor zijn geschiedenis van activisme ter bevordering van de opbouw van de robuuste, legale cannabisindustrie die vandaag de dag bestaat.”

Steve DeAngelo, voegde hieraan toe: “Harborside is gebaseerd op het principe om veilige en betaalbare toegang tot cannabis te bieden aan degenen die het nodig hebben. Ik ben trots op het immense werk dat is voltooid om ons te brengen waar we nu zijn en ik wens de het beste voor het bedrijf aangezien het blijft groeien. Vooruitkijkend zal ik me blijven concentreren op kwesties op het gebied van milieu, sociaal en corporate governance (ESG) en kansen in de legale cannabisindustrie.”

Steve DeAngelo en het Last Prisoner Project liggen onder vuur

Het is opvallend dat deze aankondiging maar enkele dagen komt nadat een vernietigend stuk verscheen op Politico over het Last Prisoner Project, waar hij de oprichter van is. Een van de quotes, vrij vertaald, uit het stuk:

Activisten langer in het vak hebben gemengde gevoelens over het werk van de beroemdheden en de donaties van de cannabisindustrie die Last Prisoner Project helpen genereren. Aan de ene kant brengen ze geld naar een zaak waar activisten lang mee hebben geworsteld. Aan de andere kant zijn de beroemdheden niet altijd goed geïnformeerd en met name sommige spelers uit de industrie lijken meer te geven om hun branding te helpen dan om gerechtigheid te brengen aan gevangenen.