Thailand legaliseert thuisteelt cannabis van 6 planten per huishouden

Thaise inwoners mogen tot en met 6 cannabis planten kweken en de opbrengst daarvan verkopen om daarmee hun inkomen aan te vullen.

0
Thailand cannabis

In Thailand is de thuisteelt van 6 cannabis planten per huishouden gelegaliseerd op een wel hele opvallende manier. Thaise inwoners mogen tot en met 6 cannabis planten kweken en de opbrengst daarvan verkopen om daarmee hun inkomen aan te vullen.

Thaise gezinnen mogen cannabis kweken om hun inkomen aan te vullen

Gezinnen kunnen gemeenschappen vormen om cannabis te kweken en te leveren aan openbare ziekenhuizen en overheidsfaciliteiten, of ze gebruiken om voedsel en cosmetische producten te maken als een nieuwe inkomstenbron, zei de Thaise vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul in een verklaring vrijdag.

“Cannabis en hennep zijn beide economische gewassen en het biedt de lokale bevolking een nieuwe optie om inkomsten te genereren”

Laat dat nou precies het tegenovergestelde zijn wat onze regering wilt hier in Nederland, als je de plannen van het wietexperiment (en de Wietwet) en het gebrek aan thuisteelt reguleringsplannen in je achterhoofd neemt.

“Cannabis en hennep zijn beide economische gewassen en het biedt de lokale bevolking een nieuwe optie om inkomsten te genereren”, zei Anutin op een educatieve cannabisbeurs in Buriram, 400 kilometer ten noordoosten van Bangkok.

“We proberen de beperkingen te versoepelen om het publiek gemakkelijker toegang tot de productie te geven, maar werk alstublieft mee en gebruik het op een verantwoorde manier.”

Thailand maakt snelle en grote stappen

Nu gaat het hard in Thailand. Nadat het eerst voornamelijk kommer en kwel was met in de hoofdrol Johan van Laarhoven, heeft het land in december cannabis van lijst 5 van de verboden middelen gehaald. Daarmee worden meer medicinale toepassingen mogelijk. Daarnaast legaliseerde het in januari van dit jaar industriële hennep productie, export, distributie en bezit. Medicinale cannabis olie is inmiddels ook te koop in de apotheek.