Vape & Dine: de toekomst?

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op The Stoned Society, de website hiervoor van onze oprichter. Het concept Vape & Dine was zeer tof en met de wetenschap dat we geen tabak meer mogen roken in onze joints in de coffeeshops, maakt het nu misschien relevanter dan ooit.

0

Terug in 2015 werd ik uitgenodigd door Vaposhop voor een Vape and Dine in de Green House Kitchen, een geheel nieuw restaurant aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam (nb: nu Green House Munchies). Samen met andere vertegenwoordigers uit de Nederlandse cannabiscultuur hebben we de kans gehad om dit nieuwe concept te ervaren, zij het met VIP behandeling. Het is nu relevanter dan ooit met de aangescherpte tabakswet.

Krachtig concept

Aangekomen bij Green House Kitchen, naast de Green House coffeeshop aan de Haarlemmerstraat, deed binnen gluren een bio-biologisch, hipsteresque restaurant onthullen dat je in overvloed zult vinden in steden als Amsterdam. Maar het zou ook heel goed in New York kunnen zijn. En dat is waar de kracht van dit concept in het spel komt.

Hoewel coffeeshops pogingen hebben ondernomen om eten te serveren voor hun bezoekers, zijn er maar een paar coffeeshops in geslaagd dit te doen. Maar tenzij je date ook een roker is, neem je ze niet gemakkelijk mee naar een coffeeshop. Maar een Vape and Dine? Waarschijnlijker. In feite vulden hongerige mensen die in hun behoeften wilden voorzien de rest van het restaurant met velen van hen die nieuw waren in het concept van vapen.

Voor Vape and Dine hoef je geen cannabis te vapen

Voor Vape and Dine hoef je geen cannabis te vapen. Naast de Pure Kush-, Lavender Kush- en Super Lemon Haze-cannabissoorten waren ook Passionflower, Rosemary, Thyme, Lime Leaf en Peppermint beschikbaar om te vapen. Normaal gesproken moet je je eigen cannabis meenemen, maar voor deze vanavond werden we daarin verzorgd.

En dus besloot ik ergens midden op tafel te gaan zitten, naast een van de twee VapeXhale-vaporizers die ‘s avonds verkrijgbaar zijn.

Het zou natuurlijk niet lang duren voordat we begonnen met dampen en begonnen met het proeven van enkele van de beschikbare kruiden

Het zou natuurlijk niet lang duren voordat we begonnen met dampen en met het proeven van enkele van de beschikbare kruiden.

In de korte introductie die volgde voordat we begonnen met de amuses, kregen we uitleg over het concept en de verschillende dieetopties. Terwijl een vleesliefhebber zijn honger kan stillen met een van de vlees- of visgerechten, zijn er vegetariërs, veganisten en zelfs glutenvrije opties beschikbaar als dat is wat u wilt.

Persoonlijk bleef ik destijds bij de vegetarische optie, waarbij ik vlees- en visgerechten oversloeg.

Na de avond te hebben doorgebracht met vapen, eten, drinken en lachen met collega’s en vrienden, was het ergens na het hoofdgerecht dat ik de sfeer in de kamer voelde.

Even werd ik overspoeld door de vele glimlachende gezichten om me heen.

Concluderend

Tot slot heb ik erg genoten van deze avond en het Vape & Dine concept.

DE HELE ERVARING, VOELDE ALS IETS UIT DE 21E EEUW

Terwijl ik eerder in een coffeeshop heb gegeten, valt deze ervaring op doordat er geen joints werden gerold. Geen asbakken nodig, rondvliegende tabak en de algemene puinhoop die hoort bij het roken van cannabis. En hoewel ik geen grote fan ben van het mengen van cannabis met andere kruiden (de Pure Kush was daar te goed voor), geloof ik dat dit concept een solide poging is om de manier te veranderen. Niet alleen wij, maar ook de reguliere kijk op cannabisgebruik. De hele ervaring voelde als iets uit de 21e eeuw, terwijl coffeeshops iets zijn uit de 20e eeuw.

Ik hoop ook dat we zullen zien dat dit concept wordt gebruikt door ondernemers op andere plaatsen. Er is een wet tegen roken binnen, maar er was geen rook te vinden: alleen (cannabis) damp.