Check hier de verkoopstatistieken van de legale cannabisindustrie van 2020

Akerna publiceert gratis jaarverslag over verkoopstatistieken legale cannabisindustrie in 2020.

0

We publiceren wel eens vaker de immer interessante berichtgeving van Akerna (NASDAQ:KERN), het bedrijf wat software maakt voor legale wietwinkels in de VS. Deze week maakten ze bekend dat hun verslag van het afgelopen wietjaar is gepubliceerd en gratis is in te zien, mer daarin ook interessante verkoopstatistieken.

Jaarverslag Akerna over verkoopstatistieken legale cannabisindustrie in 2020

“2020 is synoniem geworden met het onverwachte. Terwijl de handel in een groot deel van de wereld langzaam draaide, gingen Akerna en de cannabisindustrie op volle kracht vooruit”, aldus Jessica Billingsley in het persbericht, CEO van Akerna.

“Dit rapport biedt een samengestelde momentopname van de belangrijkste trends en evenementen van 2020. Met deze verzameling zakelijke trends en informatie ben je gewapend met kennis die je kan helpen op de hoogte te blijven en de beste beslissingen te nemen voor je bedrijf in het jaar komen.”

Bron: Akerna

Het 29 pagina’s tellende verslag is volledig gratis in te lezen. Enkele hoogepunten uit het verslag:

  • Cannabis Capital Markets: States Legalization Pushes the Crest of the Cannabis Wave Higher, door Codie Sanchez, Entourage Effect Capital
  • A Growing Industry Matures: The Post-Covid Landscape, door Ben Beckham, Director of Sales, Akerna
  • Cannabis Reform Sweeps 2020 Elections, door the Akerna Government Relations Team
  • Innovation and Diversification: Cannabis Branding, door Nina Simosko, Chief Commercial Officer, Akerna

Eerder publiceerden we over de 5 beste dagen voor de legale wietverkoop in de VS van 2020 bijvoorbeeld.

Relevant voor wietexperiment

Hoe dan ook, het is interessant om deze grafieken en cijfers in te zien met in het achterhoofd dat we in Nederland in het proces zitten van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen. Daarbij merken we op dat in de wietproef, alleen wiet zal worden verkocht en hasj wat valt onder concentraten. Bijna de helft van de mogelijke producten van cannabis zullen dus niet worden gemaakt en verkocht.

Cannabis Industrie Awards 2022