Voor het eerst medicinale cannabis uit Malta geëxporteerd naar Duitsland

De export van medicinale cannabis toppen uit Malta is toegestaan sinds vorig jaar.

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

Voor het eerst is een bedrijf er in geslaagd om in Malta gekweekte medicinale cannabis succesvol te exporteren, naar Duitsland. Dat maakte Materia Malta eerder deze week bekend in een persbericht.

Medicinale cannabis uit Malta geëxporteerd naar Duitsland

De mijlpaal vertegenwoordigt de lancering van Materia’s eigen merk en vervaardigde producten in Duitsland, Europa’s grootste markt voor medicinale cannabis. De Duitse distributiedochter van het bedrijf, Materia Deutschland GmbH, die de zending in ontvangst heeft genomen, is begonnen met de verkoop aan apotheken en heeft al een aantal pre-orders ontvangen.

“Wij geloven dat Malta een belangrijke rol zal spelen in de wereldwijde toeleveringsketen van cannabis(…)”

Materia wordt de eerste in Malta gevestigde fabrikant van medicinale cannabis die producten exporteert voor commerciële verkoop in een ander land. Eerdere exporten zijn alleen goedgekeurd voor R&D- of laboratoriumtestdoeleinden.

“Onze producten helpen patiënten in Malta al om hun kwaliteit van leven te verbeteren, en nu kunnen we ook in de behoeften van patiënten in Duitsland voorzien”, zegt Nick Pateras in het persbericht, algemeen directeur Europa van Materia.

“Wij geloven dat Malta een belangrijke rol zal spelen in de wereldwijde toeleveringsketen van cannabis, zoals het al tientallen jaren heeft gedaan in de bredere farmaceutische sector. We zijn er trots op het bedrijf te zijn dat nieuwe grenzen verlegt voor de cannabisindustrie in Malta en Europa.”

Export medicinale cannabis toppen toegestaan sinds vorig jaar, ook thuisteelt en clubs toegestaan in Malta

De export van medicinale cannabis toppen vanuit Malta is overigens nog maar toegestaan sinds vorig jaar mei. Eerder legaliseerde Malta ook thuisteelt en cannabis clubs.