Voormalig Amerikaans congreslid treedt toe tot adviesraad Cannformatics

Voormalig Amerikaans congreslid Edward Feighan treedt toe tot adviesraad Cannformatics.

0
acreage holdings

Cannformatics, een biotechnologische startup in een vroeg stadium die zich richt op het personaliseren van medicinale cannabisbehandeling door de identificatie en toepassing van op speeksel gebaseerde Cannabis-Responsive ™ biomarkers, kondigde deze week met trots aan een persbericht dat Edward Feighan is toegetreden tot de adviesraad. Feighan is de uitvoerend voorzitter van Vitality Biopharma en een voormalig Amerikaans congreslid van vijf termijnen dat het 19e congresdistrict van Ohio vertegenwoordigt. De heer Feighan zal advies geven over zakelijk en openbaar beleid wanneer het bedrijf begint met zijn volgende kapitaalverhoging.

Edward Feighan treedt toe tot adviesraad Cannformatics

“We zijn verheugd dat congreslid Feighan tot onze adviesraad is toegetreden”, aldus Dr. Itzhak Kurek, CEO en medeoprichter van Cannformatics in het persbericht. “Zijn leiderschap en ervaring met het ontwikkelen van op cannabinoïden gebaseerde farmaceutische producten zullen van onschatbare waarde zijn als we investeerders en partners ontmoeten die onze toewijding delen aan de ontdekking en toepassing van wetenschappelijk bewezen kennis bij het gebruik van medicinale cannabis om de gezondheid en kwaliteit van -leven.”

“Ik heb oprecht respect en bewondering voor de onderliggende wetenschap die Cannformatics nastreeft(…)”

“Ik ben zowel vereerd als opgewonden om lid te worden van de gewaardeerde adviesraad van Cannformatics”, zei congreslid Feighan in het persbericht. “Ik heb oprecht respect en bewondering voor de onderliggende wetenschap die Cannformatics nastreeft. Ik geloof dat het werk dat ze doen zal resulteren in het creëren van een standaard van wetenschappelijke zorg waarop de gezondheidsgemeenschap zal vertrouwen voor het effectieve en verantwoordelijke gebruik van CBD en cannabis bij het aanpakken van een reeks medische aandoeningen. Het is erg opwindend om deel uit te maken van dit transformationele streven.”

Niet het eerste congreslid uit Ohio wat de cannabisindustrie betreedt

Het is nieuwswaardig en gerust opvallend te noemen dat een congreslid toetreedt tot de cannabisindustrie. Maar Feighan, een Democraat, is niet de eerste. Niet eens uit Ohio. Eerder betrad ook voormalig Republikeins Congreslid en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten John Boehner de Raad van Bestuur van Acreage Holdings.