Waarom Aurora’s (NYSE:ACB) aandelenkoers 5,5% inleverde maandag

De Canadese bank CIBC verlaagde haar richtprijs tot $20, een behoorlijke verschil met het eerdere $ 24.

0
aurora cannabis stock aandelen ceo Miguel Martin UFC

De aandelen van Aurora (NYSE:ACB) daalde maandag met maar liefst 5,5%, nadat de Canadese Bank CIBC (NYSE:CM) de richtprijs voor Aurora aanpaste. De Canadese bank verlaagde haar richtprijs tot $20, een behoorlijke verschil met het eerdere $ 24.

Waarom paste de CIBC de richtprijs van Aurora aan?

Het was niet meteen duidelijk waarom de richtprijs werd verlaagd. Maar zelfs op de lagere prijs heeft Aurora een aanzienlijk voordeel: dat cijfer van $ 20 is bijna het dubbele van de huidige prijs, dus CIBC handhaaft zijn uitstekende aanbeveling.

dat cijfer van $ 20 is bijna het dubbele van de huidige prijs, dus CIBC handhaaft zijn uitstekende aanbeveling

Die dynamiek, waarin de verwachtingen getemperd zijn maar over het algemeen optimistisch blijven, is de laatste tijd niet nieuw in de cannabis industrie. De sector heeft aanzienlijke obstakels, niet in de laatste plaats vanwege de stapsgewijze legalisatie van recreatieve verkoop en gebruik in de VS, en de aanhoudende concurrentiedreiging van zwarte marktproducten in zowel het geboorteland van Aurora als Canada en de VS.

Aan de andere kant zijn tal van experts en investeerders optimistisch over het vooruitzicht van volledige legalisatie onder een theoretisch gunstiger presidentschap en senaat als de Democraten een of beide winnen in november. Alhoewel de Democraten er nog niet helemaal uit zijn.

En de basis voor sommige top cannabisbedrijven worden hier en daar beter. Aurora, bijvoorbeeld, zag verbeteringen op kwartaalbasis in zowel de omzet als het nettoresultaat in het derde kwartaal, hoewel de algehele prestaties van het bedrijf niet indrukwekkend waren.

Wat nu voor Aurora?

Aurora heeft gepland om zijn Q4-resultaten op 29 september te rapporteren. Investeerders zullen graag zien of het bedrijf die omzetgroei kan behouden en zijn nettoverliezen kan blijven beperken.

Eerder veranderende Aurora al van CEO en sloot het meerdere Europese vestigingen. Het ging lang goed met de aandelenkoers van Aurora en recentelijk piekte de koers.