Wetgeving in staat Washington geïntroduceerd om thuisteelt te legaliseren

De staat Washington legaliseerde eerder al de verkoop van cannabis in 2012.

0
staat Washington thuisteelt

In de staat Washington, niet te verwarren met het district Washington D.C. waar cannabis ook legaal is, is wetgeving geïntroduceerd om naast de verkoop nu ook de thuisteelt te legaliseren.

Staat Washington legaliseerde de cannabisverkoop al in 2012. Thuisteelt in 2021?

De staat Washington was in 2012 de eerste Amerikaanse staat die cannabis legaliseerde, tegelijkertijd met Colorado. Maar waar in Colorado ook de thuisteelt werd gelegaliseerd, legaliseerde de staat Washington alleen de verkoop. In tegenstelling tot het district D.C. overigens, dat ook cannabis legaliseerde maar juist niet de verkoop: in D.C. is juist alleen thuiskweken en giften (tot 30 gram) legaal.

Dankzij House Bill 1019 zouden volwassenen vanaf 21 jaar en ouder tot zes cannabisplanten mogen kweken voor persoonlijk gebruik

Dankzij House Bill 1019 zouden volwassenen vanaf 21 jaar en ouder tot zes cannabisplanten mogen kweken voor persoonlijk gebruik. Volgens de huidige staatswet is de teelt van cannabis een misdrijf dat wordt bestraft met duizenden dollars aan boetes en mogelijke gevangenisstraf.

Vertegenwoordiger Kloba (D), die de commissie voorzit, is een van de sponsors van HB 1019. Sinds de kiezers in Washington in 2012 cannabis voor volwassenen legaliseerden via een steminitiatief, is de kwestie meerdere keren tot een stemming gekomen en steeds verworpen.

2021 zou echter het jaar kunnen zijn waarin dit verandert, aangezien de wetgevers tijdens deze sessie een meer ontvankelijke benadering hebben van het concept van thuisteelt toestaan ​​- een praktijk die al is toegestaan ​​in de meeste rechtsstaten.

Reactie Carly Wolf namens NORML

“Het toestaan ​​van thuisteelt zou in overeenstemming zijn met de bestaande cannabiswetten van Washington in overeenstemming met de alcoholvoorschriften van de staat”, zei de coördinator van het staatsbeleid van NORML Carly Wolf in een schriftelijke getuigenis voorgelegd aan de commissieleden. “Burgers in Washington kunnen hun eigen bier brouwen en hun eigen wijn maken voor persoonlijke consumptie, en het is in overeenstemming met dit beleid om op dezelfde manier persoonlijke teelt van cannabis toe te staan.”

Onder degenen die tijdens de hoorzitting getuigden, waren vertegenwoordigers van Washington NORML en NORML Women of Washington.

“Het doorvoeren van deze wetgeving zou in overeenstemming zijn met de wet van Washington met die van de andere staten die beleid hebben uitgevaardigd om het gebruik van cannabis door volwassenen te reguleren – waarvan 13 van de 15 niet langer volwassenen criminaliseren die beperkte hoeveelheden cannabis privé kweken,” vervolgde Wolf van NORML. “Geen van deze rechtsgebieden heeft ooit hun thuisteeltwetten ingetrokken, en deze voorschriften hebben geen tastbaar risico voor de openbare veiligheid gecreëerd.”