Wietexperiment uitgesteld na rechtszaak niet ingelote initiatieven?

Het wietexperiment zou tijdelijk zijn uitgesteld na een effectieve rechtszaak wat bronnen zouden bevestigd hebben aan een (niet cannabis gerelateerde) website. Maar is dat ook zo?

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Heel vreemd nieuws vandaag van Goedemorgengroenten.nl. Het wietexperiment zou tijdelijk zijn uitgesteld na een effectieve rechtszaak wat bronnen zouden bevestigd hebben aan deze (niet cannabis gerelateerde) website. Maar is dat ook zo?

Wietexperiment uitgesteld?

De website bericht dat ‘Het ministerie van VWS moet wachten met het afgeven van de vergunningen aan deelnemers van het wietexperiment.’ Vooralsnog is er geen andere bron die dit aan ons kan bevestigen. En dat is hoogst opmerkelijk te noemen.

Update 9 maart: het stuk op Goedemorgengroenten.nl is verwijderd

Mogelijk gaat de hele wietproef loting dus alsnog over nieuw

Een bron laat aan ons weten dat de tekst op de pagina vrijwel identiek is aan een argument wat gisteren is gebracht in een rechtbank van een collectief van niet ingelote initiatieven.

Daarin zou zijn gezegd dat de ingediende aanvragen voor deelname aan het Experiment Gesloten Coffeeshopketen onzorgvuldig zouden zijn beoordeeld, oordeelde de rechter, waardoor het ministerie van VWS zou zijn gevraagd om te wachten met het uitgeven van de vergunningen.

Mogelijk gaat de hele wietproef loting dus alsnog over nieuw.

Als het waar is: toch een verassing, alhoewel het wel al was voorspeld

We houden dus nadrukkelijk een slag om de arm wat dit nieuws betreft. Voor de verdieping, lees ook de uitgebreide analyse van Jef Martens over de huidige stand van het experiment gesloten coffeeshopketen en de lopende bezwaren en kortgedingen.

Cannabis Industrie Awards 2022