YouTube versoepelt beperkingen genereren inkomsten cannabis content

Vanaf april kunnen makers weer inkomsten genereren mits het gaat om inhoud die "is gericht op de aankoop, fabricage of distributie van drugs" op een educatieve of "niet-verheerlijkte" manier.

0
- Advertentie -
Dutch Passion

Op de dag dat New York cannabis legaliseerde, kondigde YouTube aan dat het de beperkingen rondom het genereren van inkomsten via advertenties die het platform cannabis gerelateerde content oplegt gaat versoepelen.

YouTube kondigt versoepelingen aan voor videos met ‘recreatieve drugs en drugsgerelateerde inhoud’

Sommige kanalen zijn opgeschort of gedemonetiseerd, vaak zonder waarschuwing, vanaf eind 2018

Afgelopen woensdag plaatste het platform een update van de richtlijnen voor advertentievriendelijke inhoud van het bedrijf, waarin YouTube aankondigde dat het de beperkingen voor het genereren van inkomsten zou versoepelen voor bepaalde soorten inhoud die te maken hebben met ‘recreatieve drugs en drugsgerelateerde inhoud’, evenals andere onderwerpen.

YouTube is van oudsher een onvriendelijke plek voor cannabisgerelateerde inhoud. Sommige kanalen zijn opgeschort of gedemonetiseerd, vaak zonder waarschuwing, vanaf eind 2018. Hoewel het videoplatform sindsdien een aantal van zijn beperkingen heeft versoepeld, is er nog steeds een straf en een schijnbaar willekeurige lijn die deze makers moeten lopen.

Educatieve en “niet-verheerlijkte” manier

De update lost een deel van dat op, maar de details zijn nog steeds een beetje vaag: vanaf april, zegt YouTube, kunnen videomakers in het YouTube-partnerprogramma advertentie-inkomsten gaan genereren met inhoud die “is gericht op de aankoop, fabricage of distributie van drugs” op een educatieve of “niet-verheerlijkte” manier.

In het verleden heb ik meerdere jaren voor Cannabis News Network gewerkt met Steven en ik kan dan ook deze moeilijkheden met het platform bevestigen. Dat kanaal hebben we nooit kunnen monitizen. Ik sprak ook nog niet zo lang geleden met Thijs Roes die uitlegde dat hij voor zijn YouTube kanaal Controlled Substance ook was gedemonetiseerd (ontvangt geen geld meer van YouTube voor advertentie inkomsten op je kanaal). Hopelijk zorgt het dus inderdaad voor verbetering. Tot die tijd kan je in ieder geval abonneren op de genoemde kanalen en eens rondneuzen.