Al 54 medicinale cannabis vergunningen toegekend in Zimbabwe

De Zimbabwe Independent berichtte vorige week dat er vooralsnog 54 medicinale cannabis vergunningen zijn toegekend in Zimbabwe.

0
Zimbabwe medicinale cannabis vergunningen

Ook in Afrika timmert de cannabisindustrie aan de weg. Zo berichtte vorige week Zimbabwe Independent dat vooralsnog al 54 medicinale cannabis vergunningen zijn toegekend.

54 medicinale cannabis vergunningen toegekend in Zimbabwe

Het ministerie van Land, Landbouw, Visserij, Water, Klimaat en Hervestiging op het platteland werkt nauw samen met de Zida and Medicines Control Authority of Zimbabwe (MCAZ) om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de geïmporteerde zaden voldoet aan de wettelijke vereisten, terwijl de Tobacco Research Board (TRB) momenteel testen en vermeerderen van 15 soorten cannabis om hun geschiktheid en potentie te controleren.

Zimbabwe biedt de goedkoopste [vergunning] aan die vijf jaar geldig is

Zida accepteert via het One Stop Stop Investment Services Center (OSISC) aanvragen in deze sector waar investeerders 100% van hun investeringen mogen bezitten. De wetgeving staat alleen teelt in kassen toe en er kan op privéterrein worden gekweekt met een ideaal beveiligingssysteem inclusief realtime slimme technologie.

De veiligheidsdiensten zijn essentieel bij de handhaving van monitoring en evaluatie en investeerders mogen particuliere beveiliging gebruiken en moeten voldoen aan de geschetste minimale beveiligingsnormen. Andere landen die dezelfde licentie in de regio aanbieden zijn onder meer Zambia, Rwanda, Malawi en Rwanda; en Zimbabwe biedt de goedkoopste aan die vijf jaar geldig is.

En voor de rest in Afrika?

Op dit moment loopt er een proces om medicinale cannabis te gaan legaliseren in Marokko, maar zo ver is het nog niet. Zuid-Afrika timmert ook aan de weg met wetgeving, maar nog niet echt succesvol. Wel is sinds de Trial of the Plant thuisteelt legaal in Zuid-Afrika.